Cazare in anul universitar 2024-2025 pentru anii 2-3-4 licenta si 2 master

Publicat azi 17.07.2024 ora 8.05

 

Stimati studenti de ani 2-3-4 licenta si 2 master,

 

Pentru anul universitar  2024-2025 regăsiți link-ul necesar exprimării opțiunii de solicitare a locurilor de cazare:

https://websinu.utcluj.ro/

Link-ul este deschis până în data de 30.08.2024, ora 22.

 

Va rog sa solicitati cazare in SINU in termen!

 

IMPORTANT: Candidatii la ADMITERE LICENTA SI MASTER - solicita CAZAREA pe FISA DE INSCRIERE!

 

Cazarea studenților este asigurată în Complexul Studențesc Observator, strada Observatorului, nr. 34, Cămin IV si VII, precum și în Campusul Studențesc Mărăști.

Extras din Procedura operationala cazare si de cazare in/din caminele studentesti UTCN

8.1.1. Cazarea studenților

În cămine pot fi cazate următoarele persoane:

  • studenți români ai UTCN (până la 30 ani) care nu au domiciliul stabil în centrul universitar Cluj-Napoca și care nu dispun de spații de cazare aflate în proprietate personală sau în proprietatea părinților lor, nici în municipiul Cluj-Napoca, nici în zonele limitrofe (până la 20 km);
  • familii studențești - în mod obligatoriu, ambii soți trebuie să fie studenți la învățământul de stat, dintre care cel puțin unul la UTCN, putându-se accepta faptul că unul dintre cei doi să aibă domiciliul stabil în Cluj-Napoca;
  • angajați tineri ai UTCN (până la 30 ani), care nu dețin o locuință proprietate personală în Cluj-Napoca și zonele limitrofe (până la 20 km);
  • cetățeni străini aflați la studii în UTCN.

La repartizarea locurilor în cămin, decanatele facultăților vor ține seama de următoarea ordine de prioritate:

a) studenții cu dizabilități;

b) studenții străini, bursieri ai Statului român;

c) studenții orfani de ambii părinți și cei proveniți din case de copii sau din plasament  familial;

d) studenții cu rezultate deosebite obținute în activitatea de cercetare, sportivă, culturală, studenții din comisia de cazare (în limita a 15 locuri/cămin), studenții cu activitate în  asociațiile studențești (în limita a 15 locuri/cămin);

e) studenții căsătoriți;

f) copiii personalului din învățământul superior, admiși pe locurile finanțate de la bugetul de stat;

g) studenții români la cursuri de zi, finanțate de la buget, repartizați în funcție de criteriul  performanței profesionale, stabilit/monitorizat la nivelul facultăților;

h) studenții orfani de un părinte/proveniți din familii monoparentale al căror venit pe  membru de familie este mai mic decât venitul minim pe economie;

i) studenții cu probleme medicale (boli prevăzute de H.G.558/1998, anexa II, articolul 8, lit.C), care au realizat în anul universitar anterior minim 40 (patruzeci) de credite ECTS;

j) studenții proveniți din familii cu posibilități materiale scăzute - familii cu venit, pe membru  de familie, mai mic decât venitul minim pe economie;

k) studenții români la cursuri de zi, cu taxă;

l) studenții care au fost sancționați cu excluderea din campusurile UTCN pentru anul universitar anterior, cu aprobare punctuală de către Directorul General Administrativ.

Studenții care au frați/surori (în funcție de gen), care studiază la UTCN și familiile în care cel puțin unul dintre soți studiază la UTCN, pot locui în aceeași cameră de cămin, cu aprobarea Directorului General Administrativ.

Pentru angajații UTCN, familiile de studenți, doctoranzi, frați/surori, membri comitetului de cămin/ comitetului de cazare, reprezentanții studenților din CA și BOS și studenți cu rezultate excepționale la învățătură se pot repartiza de către facultăţi locuri în camere cu 2 paturi.

Beneficiază de gratuitate sau de reducerea taxelor de cazare, în limita subvențiilor alocate în acest scop, studenții căminiști care se încadrează în următoarele categorii:

  1. copiii personalului aflat în activitate în sistemul de învăţământ;
  2. copiii celor care s-au pensionat din sistemul de învăţământ;
  3. orfani de unul sau ambii părinţi decedaţi, respectiv a celor care provin din familii monoparentale, indiferent de ocupaţia părinţilor sau tutorilor legali ai acestora;
  4. studenţii din grupurile defavorizate definite conform Legii Asistenţei Sociale nr.292/2011, cu modificările şi completările ulterioare (studenţii cu dizabilităţi, studenţii aflaţi în regim de protecţie specială, etc.);
  5. studenții străini fără plata taxelor de școlarizare, bursieri ai Statului român;
  6. alte categorii de studenți, prin aprobarea Directorului General Administrativ , în urma unei analize punctuale.

După începerea anului universitar, Direcția Generală Administrativă va avea atribuții exclusive privind cazarea studenților în cămine, precum și aprobarea tuturor solicitărilor aferente acestui proces.

8.4.1. Planificarea operaţiunilor şi acţiunilor activităţii

  • Înscrierea pentru cazare din toamnă se face în lunile iunie-august pentru sesiunea de cazare de la începutul anului universitar.
  • Cazarea studenților se face cu 4 zile înainte de începerea anului universitar, după următorul calendar:

 

Data

Anul de studiu

Prima zi

Orele 800 - 1800

Studenţii din anul I licenţă

 

A doua zi

Orele 800 - 2000

Studenții la master, studenții căsătoriți, doctoranzii, angajații tineri

Studenții anul VI și V Arhitectură

Studenți din anul IV, III, II licență

A treia zi, orele 800 – 1100

 

Studenţii care nu s-au putut prezenta din motive obiective în zilele anterioare şi au anunţat comisia de cazare din căminul în care au fost repartizaţi

A treia zi, orele 1300 – 1800

Studenţii cu drept de cazare în urma glisării listelor în limita locurilor disponibile

A patra zi, orele 900 – 1400

Studenţii cu drept de cazare în urma unei noi glisări în limita locurilor disponibile din ziua anterioară

  • Studenții care nu pot ajunge din motive obiective la data și ora stabilită, sunt obligați să anunțe Comisia de cazare din căminul unde au fost repartizați, cu cel puțin o zi înainte de ziua cazării lor.
  • Studenții care solicită gratuitate la cazare, în calitate de copii ai personalului aflat în activitate/pensionat din sistemul de învățamânt, orfani de unul sau ambii părinţi decedaţi/proveniţi din familii monoparentale şi grupuri defavorizate, conform LIS nr.199/2023 şi Legii Asistenţei Sociale nr. 292/2011, vor depune la administratorul de căminului în care sunt cazați, în termen de 7 zile de la data cazării, un dosar care va cuprinde actele menţionate la punctul 9.5.2.2.2. al acestei proceduri.
  • Locurile de cazare alocate studenților internaționali, care din motive obiective (ex. întârzierea obţinerii vizei de studiu, etc.) nu se prezintă în calendarul stabilit, se vor păstra până la clarificarea situației, sau până cel târziu la începerea semestrului doi din anul universitar curent.

8.4.2.2.1. Înscrierea pentru cazare

Înscrierea pentru cazarea din toamnă se face în lunile iunie-august pentru sesiunea de cazare de la începutul anului universitar.

In cazul studenților din anul 1, exprimarea opțiunii pentru cazare se poate face la înscrierea la admitere.

Se vor depune documente justificative la secretariatele facultăților pentru cazurile sociale, studenți căsătoriți, studenți doctoranzi, angajați tineri UTCN, după cum urmează:

  • Doctorand - avizul Școlii Doctorale;
  • Studenți căsătoriți - adeverință de student și copia după certificatul de căsătorie;
  • Angajat tânăr UTCN - copia după cartea de identitate și dovada de angajat al UTCN, obținută de la Serviciul Personal;
  • Cazuri sociale – dosarul aferent diverselor situaţii;
  • Cazuri medicale - avizul medicului specialist care cuprinde mențiunea că studentul poate locui în colectivități (boli prevăzute de H.G. 558/1998, anexa II, art.8, lit. C).

Listele cu studenții care au drept de cazare, calendarul și locația cazărilor, informațiile privind actele necesare pentru cazare se vor afișa pe site-urile facultăților, cu cel puţin 5 (cinci) zile înainte de începerea procesului de cazare propriu-zis.

8.4.2.2.2. Cazarea fizică

Cazarea studenților se face cu 4 zile lucrătoare înainte de începerea anului universitar, după programul precizat la punctul 9.5.1. din prezenta procedură.

Studenții se pot caza numai personal, pe baza actului de identitate sau printr-o persoană împuternicită, în baza unei procuri notariale.

Studenții pierd dreptul de cazare, dacă:

  • nu se prezintă la data și ora fixată conform listelor publicate, fără a anunța în prealabil comisia de cazare;
  • refuză locul repartizat pentru cazare;
  • sunt excluși din cămin, în ultimele 12 luni sau pe toată perioada studiilor.

Pentru cazare studenții vor avea asupra lor următoarele:

  • actul de identitate;
  • 3 fotografii tip buletin (3/4);
  • aviz epidemiologic eliberat de către medicul de familie sau de către medicul de la cabinetele medicale existente în campusurile studențești ale UTCN.

Pentru gratuitate la cazare, în calitate de copii ai personalului aflat în activitate/pensionat din sistemul de învățamânt, vor depune la administratorul căminului în care sunt cazați, în termen de 7 zile de la data cazării, următoarele documente:

  • cerere de gratuitate tipizată;
  • adeverință de salariat al părintelui/părinților;
  • copie după cartea de identitate;
  • copie după certificatul de naștere;
  • copii după alte acte, în cazuri speciale (de exemplu, sentința de divorț).

Pentru gratuitate la cazare, în calitate orfani de unul sau ambii părinţi decedaţi/proveniţi din familii monoparentale şi grupuri defavorizate, vor depune următoarele documente:

  • copie după cartea de identitate;
  • copie după certificatul de naștere;
  • copie după certificatul de deces/copie după sentința de divorț sau certificat de divorț/ adeverința de celibat/adeverință pentru studenții proveniți din centrul de plasament.