Bine ati venit la Facultatea de Automatica si Calculatoare - UTCN

Contact

Facultatea de Automatica si Calculatoare
Str. G. Baritiu nr. 26-28, 400027 Cluj-Napoca, Romania

Decanat - Sala 48, Telefon: +40-(0)264-401219
Secretariat decanat - Sala 48, Telefon: +40-(0)264-401218
Secretariat studenti - Sala 45, Telefon(vezi contactele de mai jos)

ALEGERI 2020 PROGRAMARI ONLINE SECRETARIAT

Lansarea proiectului AAL ReMIND în 25 OCT 2018

Lansarea proiectului AAL ReMIND - Robotic ePartner for Multitarget INnovative activation of people with Dementia

In data de 25.10.2018 in Ostend, Belgia a avut loc întâlnirea de lansare a proiectului European ReMIND (Robotic ePartner for Multitarget INnovative activation of people with Dementia) de tip Active Assisted Living (AAL) desfășurat sub umbrela programului cadru Horizon 2020 [1] in colaborare cu Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) [2].


Obiectivul proiectului este de a dezvolta un sistem integrat bazat pe interacțiunea cu un robot inteligent care sa poată stimula condițiile fizice, cognitive și sociale ale persoanelor diagnosticate cu demență prin muzică, autobiografie, exerciții fizice, aplicații sociale, etc.

Scopul final este de a consolida starea lor actuala pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții și a trăi independent și, în același timp, de a promova activități sociale cu prietenii sau cu îngrijitorii informali.

Proiectul va fi implementat pe durata a 3 ani, Octombrie 2018 – Septembrie 2021.


Proiectul este coordonat de compania Zora Robotics NV [3] si are ca si parteneri companii din domeniul AAL (Ovos Media GmbH) precum si universități de prestigiu din Europa (Universiteit Gent, University of Applied Sciences - FH Campus Wien si Medizinische Universität Wien) si din Romania (Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babeș” Timișoara).

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (UTCN) este reprezentata in acest proiect de catre laboratorul de cercetare DSRL (Distributed Systems Research Laboratory) [4] al Departamentului Calculatoare din cadrul Facultății de Automatica si Calculatoare.

Mai multe detalii sau informații suplimentare despre proiect se pot obține de la coordonatorul acestuia din partea UTCN, Conf. Dr. ing. Ionuț Anghel, ionut.anghel@cs.utcluj.ro.

[1] https://ec.europa.eu/eip/ageing/funding/AAL_en
[2] https://uefiscdi.ro/
[3] http://www.zorarobotics.be/index.php/en/
[4] http://dsrl.coned.utcluj.ro/


Prezentare 1.07.2016

Vineri  01.07.2016 de la ora 14.00 prezentare in Aula Domsa cu titlul : Self – driving Cars, tinuta de prof. Daniela Rus, director CSAIL MIT.

Ne puteti urmari si pe: utcn facebook utcn titter
" "