Bine ati venit la Facultatea de Automatica si Calculatoare - UTCN

Contact

Facultatea de Automatica si Calculatoare
Str. G. Baritiu nr. 26-28, 400027 Cluj-Napoca, Romania

Decanat - Sala 48, Telefon: +40-(0)264-401219
Secretariat decanat - Sala 48, Telefon: +40-(0)264-401218
Secretariat studenti - Sala 45, Telefon

GameCup 1.0 concurs game development NOI 2016-23 APR 2017

Facultatea de Automatică și Calculatoare și RGDA lansează GameCup 1.0, concurs de game development pentru toți studenții din România

București, 02 noiembrie, 2016 - Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica București și Romanian Game Developers Association - RGDA deschid înscrierile pentru competiția GameCup 1.0, concurs de game development adresat studenților de la orice facultate din România.
Competiția GameCup 1.0 se desfășoară în perioada 31 octombrie 2016 și 23 aprilie 2017 și va fi deschisă pentru toți studenții de licență sau master din România. În echipe formate din minim 3 și maxim 5 persoane, studenții vor lucra împreună pentru a dezvolta un joc video, beneficiind, în același timp, de mentorat și susținere din partea marilor companii dezvoltatoare de jocuri, din țară.
„În prezent, în România, industria de game development numără aproximativ 7000 de persoane care lucrează în peste 60 de studiouri de game development, iar aici includem atât studiouri indie formate din 2-3 persoane, cât și giganți cu peste 1000 de angajați. Industria a generat aproximativ 140 mil. € în 2015”, a menționat Cătălin Butnariu, Președinte RGDA. „Ne bucură oportunitatea de a organiza GameCup 1.0, împreună cu Facultatea de Automatică, deoarece această competiţie încurajează pasiunea tinerilor pentru dezvoltare de jocuri, dar, mai ales, pentru că promovează industria către studenții din toată țara ca o opțiune viabilă de carieră și dezvoltare profesională.”
Perioada de desfășurare a GameCup 1.0 va fi împărțită în trei etape, cea de înregistrare a echipelor și depunerea proiectelor până la 15 ianuarie 2017, lucrul cu mentorii și îmbunătățirea jocului până la 15 martie 2017 și ultima fază de finisare, pitch și premiere până la 23 aprilie 2017. Competiția va avea și opt categorii de premii: Best Game Overall, Best Mobile Game, Best PC Game, Best VR&AR Game, Best Technical Achievement, Best Visuals, Best 3D Modeling și Best Design.
Pe lângă oportunitatea de a lucra la propriul joc, participanţii se vor întrece şi pentru premii în bani, precum și echipamente hardware, jocuri şi programe de internship oferite de firmele din industria de jocuri video din România.
Facultatea de Automatică și Calculatoare și Romanian Game Developers Association organizează GameCup 1.0, împreună cu parteneri strategici precum Ubisoft România, Gameloft România, Electronic Arts Romania, Amber Studio, Carbon Incubator, Sand Sailor Sudio, Those Awesome Guys, Junior Achievement, Critique Gaming.
Pentru înscrieri și detalii puteți accesa http://gamecup.ro/.

 


Despre Facultatea de Automatică și Calculatoare
Înfiinţată in 1967, Facultatea de Automatică şi Calculatoare are ca misiune realizarea unui mediu fertil pentru educaţie, cercetare şi inovare, factori cheie în dezvoltarea economiei bazate pe cunoaştere. In particular, misiunea Facultăţii de Automatică şi Calculatoare este aceea de a potenţa cercetarea ştiinţifică de nivel înalt, de a împărtăşi cunoaştere prin educaţie în domeniul Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei şi în domeniul Ingineria Sistemelor, şi de a oferi studenţilor şi cadrelor didactice din facultate un mediu profesional şi social stimulativ, de elită. Facultatea de Automatică şi Calculatoare pregăteşte ingineri specialişti în domeniile Ingineria Sistemelor şi Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei pe baza unor programe de studii moderne, în care aspectele teoretice sunt îmbinate cu excelenţa practică. Studenţii facultăţii beneficiază de un mediu de învăţământ competitiv care stimulează creativitatea, iniţiativa ştiinţifică şi tehnică, dezvoltarea personală şi implicarea activă a viitorilor specialişti în construirea unei societăţi moderne.
http://acs.pub.ro/

Despre RGDA
Asociatia Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizație non-profit care își propune să sprijine și să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din Romania. Ghidată de valori solide, RGDA promovează integritatea, calitatea, schimbul de bune practici, respectul și ajutorul reciproc ca modalitate de dezvoltare a industriei locale. Obiectivele asociației sunt acelea de a informa publicul larg asupra industriei, a se asigura că există suficiente surse de training și educație pentru cei care iși doresc o carieră în domeniu, a crea o comunitate stransă a dezvoltatorilor și de a reprezenta industria în fața instituțiilor statului și a actorilor internaționali.
http://www.rgda.ro/
Pentru mai multe informații:
Cristina Brăgărea, Project Manager - RGDA
E-mail: contact@gamecup.ro
Telefon: 0771.201.732
Alin Dragoș Bogdan Moldoveanu, Prodecan, Ph.D., Eng., Profesor Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica București
E-mail: contact@gamecup.ro
Telefon: 0723.642.443


Prezentare 1.07.2016

Vineri  01.07.2016 de la ora 14.00 prezentare in Aula Domsa cu titlul : Self – driving Cars, tinuta de prof. Daniela Rus, director CSAIL MIT.

Ne puteti urmari si pe: utcn facebook utcn titter