Proiect FIICode

FIICode este un proiect organizat de ASII și de Facultatea de Informatică din Iași, ce are la bază dezvoltarea abilităților pe partea de programare la nivel competitiv.

Ajuns la ediția a VIII-a, FIICode oferă și anul acesta un „challenge" pasionaților de informatică, aducând în prim plan cele trei categorii veterane, Algoritmică, Game Dev și Web&Mobile, și o arie în premieră, Capture the Flag, destinata pasionatilor de cybersecurity.


Concursul va pune din nou la încercare creativitatea participanților. Dacă îți plac jocurile sau pur și simplu vrei să îți testezi abilitățile de programare, aici e locul perfect pentru tine. Ambiția și spiritul competitiv vor fi calitățile esențiale de care veți avea nevoie pentru a vă număra printre învingători.

Aria de Algoritmică este un concurs ce vizează cunoștințele de informatică ale studenților și elevilor de liceu, testând capacitatea lor de a rezolva probleme. Dacă îți este ușor să găsești soluții sau abordări pentru diferite probleme sau dacă ai o minte curioasă și perseverentă atunci această arie este cea mai potrivită pentru tine!

Web&Mobile este aria ce promovează lucrul în echipă și creativitatea provocând participanții să își pună în practică cunoștințele de Web Design. Astfel, li se va oferi șansa participanților de a crea o aplicație web sau una mobilă în echipe de maxim trei persoane, pe baza unei teme aleasă de comisie.

Game Dev este aria care își încurajează participanții să fie cât mai creativi și să își expună ideile originale sub forma unui joc. Scopul acestei arii este de a încuraja participanții să livreze o formă de entertainment pe gustul lor. În cadrul acestei arii va trebui să creați un joc, în echipe de maxim trei persoane, pe baza unei teme aleasă de comisie, fără restricții asupra tehnologiei pe care o puteți folosi. Capture the Flag este un concurs construit în jurul conceptului de cybersecurity, cu scopul de a încuraja participanții să-și extindă cunoștințele despre securitate, dar și să-și dezvolte abilitățile de ethical hacking. Concurenții vor avea șansa să încerce să identifice punctele slabe ale aplicațiilor web sau ale sistemelor de operare, probă desfășurându-se în conformitate cu jocul cibernetic "Capture the Flag". Această arie este sponsorizată în întregime de Bitdefender!  
Pentru mai multe detalii și curiozități, va rugăm sa accesați site-ul concursului (https://fiicode.asii.ro), dar și paginile noastre de facebook (https://www.facebook.com/FIICode) si instagram (https://www.instagram.com/fiicode/), unde vor fi postate regulat update-uri despre premii, arii, și sponsorii noștri dragi!

Va așteptăm în număr cat mai mare, pentru o experienta de neuitat!

Cu drag, echipa FIICode.
❤️

Go back