Felicitari studentilor pentru Locul 1 la Concursul WiDS Datathon++ University Edition 2024

Felicitam Echipa formată din Andreea-Maria Onaci și Petruț-Betuel Paul au ocupat locul 1 mondial la competiția WiDS Datathon++ University Edition 2024 organizată de inițiativă Women in Data Science (WiDS) de la Universitatea Stanford, sponsorizată de Gilead Sciences.

Ajunsă la a șaptea editie in 2024, WiDS Datathon e o competiție anuală care promovează diversitatea și dezvoltarea abilităților în Știința Datelor. Noutatea acestei ediții constă în organizarea a trei competiții: Datathon 1 si Datathon 2 cu participare nerestricționată, respectiv Datathon++ University Edition cu participare restricționată la echipe universitare. Toate cele 3 competiții s-au desfășurat pe platforma Kaggle și au presupus predicția perioadei de timp necesare inițierii tratamentului în cazul cancerului de sân metastatic în funcție de caracteristici medicale, demografice, socio-economice și climatice.

Andreea și Petruț au câștigat Datathon++ University Edition. Drumul lor către acest rezultat extraordinar a inclus și participarea la Datathon 1 la care au participat peste 600 de echipe. Andreea și Petruț au ocupat locul 80, fiind astfel cea mai bine plasată echipă universitară românească. Următoarele echipe universitare românești au ocupat locurile 153 - Academia de Științe Economice din Bucuresti, respectiv 169 - Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași.

Echipa formată din Andreea si Petruț e una din cele 10 echipe de studenți ai secției Calculatoare care au răspuns provocării de a aplica tehnici de învățare automată pe datele furnizate în cadrul WiDS Datathon. Coordonatorii echipelor sunt conf.dr.ing. Anca Mărginean (responsabil WiDS), alături de prof.dr.ing. Adrian Groza și conf.dr.ing. Radu Răzvan Slăvescu.

Va dorim succes in continuare!

Go back